2521046981info@tofilologiko.gr

Το Φροντιστηριο

Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκεται ο κάθε μαθητής ως ξεχωριστή μονάδα

 
image01

Φορουμ

Μια διαδικτυακή υπηρεσία για τον μαθητή

 
image01

Τα νeα μας

Ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση

 
image01

Ποιοι Είμαστε

Το Φροντιστήριό μας λειτουργεί από το 1994 στη Δράμα. Είναι από τα πρώτα εξειδικευμένα φιλολογικά φροντιστήρια Μ.Ε. στην πόλη μας.Γρήγορα καθιερώθηκε στο χώρο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας, λόγω των καλών επιδόσεων των μαθητών και της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά τους περιορισμούς του φροντιστηριακού έργου, στόχος της ομάδας μας ήταν και είναι πάντα η καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας των μαθητών, του διαλόγου μέσα στην τάξη και η πολύπλευρη θεώρηση των γνωστικών αντικειμένων και της διδακτέας ύλης.Γι' αυτό το λόγο στο πλαίσιο της διδασκαλίας εντάσσουμε την προβολή ταινιών, βιβλιοπαρουσιάσεις, χρήση διαδραστικού πίνακα σύγχρονης τεχνολογίας, ανακοινώσεις για γεγονότα της επικαιρότητας και ενημέρωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της Δράμας.

Στο φροντιστήριό μας διδάσκονται όλα τα θεωρητικά μαθήματα όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.Συγκεκριμένα:

A' Β' Γ'Γυμνασίου; Αρχαία Ελληνικά και Νεοελληνική Γλώσσα
Α' Λυκείου;Αρχαία Ελληνικά και Νεοελληνική Γλώσσα
Β' Λυκείου;Aρχαία Ελληνικά, νεοελληνική γλώσσα και λατινικά
Γ' Λυκείου;Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Λατινικά, Ιστορία, Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας.(αυτά θα ήθελα να τοποθετηθούν σε πίνακα)

Κάθε καθηγητής ειδικεύεται σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, για τα οποία έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο υλικό.Το υλικό αυτό αποτελεί συνδυασμό της σχετικής βιβλιογραφίας και της γνώσης που αποκόμισε ο κάθε διδάσκοντας μέσα από την πολύχρονη διδακτική του εμπειρία.Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ο κάθε καθηγητής παρέχει στους μαθητές του έντυπο και ψηφιακό υλικό το οποίο εμπεριέχει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος.Αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και τις αλλαγές της διδακτέας ύλης.

Η κατανόηση της διδακτέας ύλης και επιδόσεις των μαθητών ελέγχονται με προφορικές και γραπτές δοκιμασίες μέσα στην τάξη και με συχνά επαναληπτικά διαγωνίσματα τις Κυριακές, πέραν του εβδομαδιαίου προγράμματος.

Τα τμήματα, είναι ολιγομελή με τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια, έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να ενσωματώνεται αβίαστα στο τμήμα και να αποδίδει το μέγιστο των ικανοτήτων του.

Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ομάδας των καθηγητών ''του φιλολογικού'' φροντιστηρίου μας είναι η ηθική και ψυχολογική στήριξη προς τους μαθητές μας που διανύουν μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, την εφηβεία. Η πολύωρη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο ευνοεί την ανάπτυξη σχέσεων κατανόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για την διαχείριση του άγχους και της ψυχικής και σωματικής κούρασης.


Η Φιλοσοφία μας

Το κεφάλι του παιδιού δεν είναι δοχείο για να το γεμίσουμε.Είναι σπίρτο και ανθρακιά που περιμένουν το σπινθήρα για να πυρακτωθούν
Χρίστος Τσολάκης
Σκοπός του δασκάλου είναι να μαθαίνει στο μαθητή πώς να μαθαίνει, πώς να δημιουργεί πώς να συνδημιουργεί με τους συμμαθητές του σεβόμενος τον πλανήτη Γη με τα πλάσματά του.Η γνώση, η σκέψη, ο λόγος η τέχνη ελευθερώνουν τον άνθρωπο και τον οδηγούν στην πληρότητα.
Χρίστος Τσολάκης